Middagstips - Falsk fläskfile´!

Ibland lyckas jag glömma mina gamla favvisrätter då de just nu är mycket grillat & gott under sommaren! Igår gjorde vi en favorit i repris. Jösses så gott de smakade! : - ) Ibland är de enklaste de bästa!
Ni är nog många som lagat denna maträtten genom åren. Men jag väljer att tipsa om den i af, kanske har den glömts bort hos dig också? ; - )
Du behöver:
♥Blandfärs (fungerar säkert med nötfärs,fläskfärs också ; - ) )
♥Creme fraiche - Franska örter x 2
♥Vitpeppar
♥ Aromatkrydda. Provencale krydda är mitt val,smakar mycket bättre än just vanlig aromat.
♥ Någon matsked ströbröd.
♥ Lite mjölk att blanda ströbrödet med.
Gör såhär:
Blanda färsen tillsammans med ströbrödet kryddorna & mjölken. Forma köttfärsen till en "fläskfile" och skär sedan "skivor" och stek dessa tills dom är hyffsat färdiga. När biffarna är färdiga, smaka av & krydda efter smak med både vitpeppar & aromat. Lägg sedan skivorna i en ugnsform & häll på creme fraichen!
Låt stå i ugn ca. 30-45 min på 225 grader.
Servera gärna med pressad potatis eller ris & en god sallad! : - )
LYCKA TILL!
P.s. Ett tips! Gör en extra "fläskfile´ & frys in, ta sedan fram och skiva upp kvickt och lätt och stek till - SMIDIGT värre ; - )
Hej gumman!!
Vad härligt at läsa att ni fick en fin midsommar med dina föräldrar!!! Det glädjer mig!
Nu är jag hemma igen och har haft en fantastisk vecka i NY med massor av intryck och skoj. Laddar för att åka till Samos med maken på onsdag för att vila upp mig ha, ha.
Vad händer mer för er i sommar? Götet har jag sett, annars? Mysa hemma, Jens kanske jobbar kom jag på. Hälsa honom att en kall Hooegarden med en citronklyfta är det som släcker törsten bäst enligt mig!!
Stora Kramar Bästa Emma!