Janssonpaj!

Äntligen lyckas jag komma ihåg att lägga ut receptet på Janssonpajen! ; - )
Du behöver:
Pajskal!
♥ 3 dl vetemjöl
♥100 g smör
♥2 msk vatten
Fyllning!
♥Kokt potatis
♥Gul lök
♥1 burk ansjovisfile´
♥3 ägg
♥1 dl vispgrädde
♥2 dl mjölk
♥Lite salt & svartpeppar
♥1/2 dl hackad gräslök
♥1 dl riven västerbottenost
Gör såhär:
Blanda samman mjöl,smör och vatten. Tryck ut degen i pajformen & låt sedan vila i kylen en timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen & skiva löken. Löken bryner du sedan tillsammans med smör. Fördela sedan potatis & lök i pajskalet. Lägg sedan på ansjovisfileer.
Vispa samman ägg,grädde,mjölk,salt,peppar & gräslök. Häll blandningen över & toppa sedan med västerbottenost! Låt stå i ugn ca 40 min. Innan servering garnera med lite gräslök!
Smaklig måltid! : - )
Denna paj fanns med på vårt buffe´bord på Midsommarafton! En paj som blev mycket poppis & som blir en återkommande maträtt framöver!
Inspiration & recept, tidningen ALLT OM MAT!
Haha, janssonpaj låter inte som något för mig! =)
Men det finns säkert andra som uppskattar ditt receptips! Det låter dock som ett bra sätt att variera just "jansson" med och paj är ju himla smidigt att göra!
Hoppas du mår bra raring! Låter som du haft en supermysig semester iallafall, härligt!
Kram /Miia